Keystone logo
Türkiye

En İyi Üniversiteler Usta programlar içinde Türkiye 2024

kurum sayısı: 42
    • Başakşehir, Türkiye

    This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

    • Rotterdam, Hollanda
    • Bilbao, İspanya
    • + 5 daha fazla

    This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

    • Istanbul, Türkiye

    This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

    • Istanbul, Türkiye

    This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

    • Bartın, Türkiye

    Bartın şehrinin 12 yıl önce kendi üniversitesi olmasına rağmen, şehrin üniversite tarihi 1990'lara kadar uzanıyor. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi bünyesinde 11.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla kurulan Bartın Orman Fakültesi, Bartın'da kurulan ilk fakülte oldu. Ağdacı Yerleşkesinde kurulan Bartın Orman Fakültesi, 93-94 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başladı. Bartın Orman Fakültesi'nin eğitime başlamasıyla birlikte Bartın'da 3 akademik birim daha yüksek öğretim alanına dahil edildi. Bunlar: Bartın Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu. 2008 yılında ülke genelinde şehir üniversitelerinin kurulmaya başlamasıyla Bartın şehri kendi üniversitesine kavuştu. 22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanunla kurulan Bartın Üniversitesi, ilk öğrencilerini Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nden ayrılan 4 akademik biriminin yanı sıra yeni kurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik, Sosyal Bilimler Fakültesi ile aldı. Enstitü ve Fen Bilimleri Enstitüsü. Toplamda 3 fakülte, 2 enstitü, 2 meslek yüksekokulu ve bir yüksekokul ile gelecekte söz sahibi olmayı hedefleyen öğrenciler yetiştirmeye başlayan Bartın Üniversitesi, ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamak için gelişimini sürdürüyor.

    • Istanbul, Türkiye

    2010 yılında kurulmuş olan, ismiyle müsemma Üniversitemiz bu yönü ile, henüz büyüme sürecinde, genç bir üniversite olsa da, sahip olduğu değerleri, ilkeleri, hedefleri ve bunlara ilişkin vardığı düzey itibariyle, kadim geçmişimize yaslanarak, geleceğe göre kendini kurgulayan köklü bir bilim yuvası haline gelmiş durumdadır.

    • Istanbul, Türkiye

    İstanbul Ayvansaray Üniversitesi; Plato Vakfı tarafından 24/11/2016 tarihli ve 29898 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6761 numaralı kanun 16/11/2016 kabul tarihi ile kurulmuştur. 21/4/2009 tarihli Bakanlar Kurulu’nca Vakıf Meslek Yüksekokulu olarak kurulan ve 4 bölümle eğitim öğretim hayatına başlayan Plato Meslek Yüksekokulu, bugün geldiği noktada 34’e yakın programı ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’ne bağlanmıştır.

    • Izmir, Türkiye

    Ege Üniversitesi, Türkiye’nin dördüncü üniversitesi olarak 20 Mayıs 1955 tarihinde yayınlanan 6595 sayılı kanunla kurulmuş ve 5 Kasım 1955 tarihinde, eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Ege Üniversitesi, Türkiye’nin dördüncü, bölgenin ilk ve en köklü üniversitesi olarak kuruluşundan bu yana, nitelikli ve nicelikli bilgi üreterek evrensel ölçekte bilim dünyasına katkıda bulunmayı, ülke ve dünya gerçeklerine duyarlı, kültürel olarak donanımlı araştırıcı ve üretken bireyler yetiştirmeyi ve güçlü bölgesel etkisi ile toplumsal faydayı ön planda tutarak yüksek katma değer yaratmayı ilke edinmiştir.

    • Istanbul, Türkiye

    Beş yüz yılı aşkın bir eğitim ve öğretim geçmişinin ulaştığı aşama: Galatasaray Üniversitesi. Bugünkü adıyla Galatasaray, tarihte ilk kez 1481 yılında Sultan II. Beyazıd tarafından Galata Sarayı adıyla bir Enderun okulu olarak kurulmuştur. Okul, devletin çeşitli yönetim kademelerine memur yetiştirmek amacıyla bugünkü Galatasaray Lisesi’nin bulunduğu yerde eğitime başlamıştır.

    • Konya, Türkiye

    Ülkemizdeki gıda ve tarım alanında ilk ihtisas üniversitesi olan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, yeni yükseköğretim misyonuna uygun olarak İngilizce eğitim veren uluslararası bir araştırma üniversitesi olarak kurgulanmış ve program bazlı olarak uyguladığı yeni eğitim modelinde öğrenciler, öğretimlerinin ilk üç döneminde ortak bir ders programı izlemekte, dördüncü yarıyılın başından itibaren herhangi bir kısıt olmaksızın uzmanlaşmak istedikleri alanı ve bölümlerini seçmektedirler.

    • Düzce, Türkiye

    İlk kurulduğu yıllarda 3 fakültesi ve 5700 öğrencisi olan Düzce Üniversitesi; bugün 30 bini aşkın öğrencisi, 12 Fakültesi, 4 Enstitüsü, 2 Yüksekokulu, 10 Meslek Yüksekokulu, 30’dan fazla araştırma merkezi, Teknopark’ı, Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile saygın ve tercih edilen bir yükseköğretim kurumu olarak dikkat çekmektedir.

    • Aydın, Türkiye

    İbn Haldun “coğrafya kaderdir” der. Bu kader, çağ açıp çağ kapattığımız coğrafyamızda, gençlerimize Açık Medeniyete de öncülük yapma sorumluluğu yüklemektedir. Gayemiz yeni neslimizi bu göreve hazırlamaktır. Küreselleşen dünyamızda başarılı ve mutlu bir gelecek için öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı bilgiyi, donanımı, liderlik ve medeniyet bilincini onlara kazandırmak zorundayız.

    • Türkiye

    Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), 2017 yılında Kuzey Kıbrıs’ta kurulmuş sanat, tasarım ve iletişim alanlarını bir arada bulunduran sanat odaklı tematik bir üniversitedir. ARUCAD sanat ve tasarım alanında bölgede lider bir eğitim kurumu olmayı amaçlamaktadır.

    • Nevşehir, Türkiye

    Düşle gerçeğin iç içe geçtiği Kapadokya’nın kalbinin attığı yer olan Nevşehir, Türkiye’nin önde gelen turizm cennetlerinden biridir. Eski dönemlerde “Nyssa”, “Soandos Nisa” ve “Muşkera” adları ile anılan kent, Osmanlı döneminde Farsçadaki yeni anlamına gelen “nev” kelimesinden türetilerek bugünkü adını almıştır. Bu da Nevşehir’in yeniliklere açık bir kent olacağının işaretlerini yüzyıllar öncesinden vermiştir. Doğa ve insan elinin eşsiz ortaklığının görüldüğü Kapadokya bölgesinin merkezi olması ile ön plana çıkan Nevşehir, doğal güzellikleri ve yer altı şehirleri sayesinde her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir.

    • Iğdır, Türkiye

    22.05.2008 tarihinde, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun Ek 100. Maddesi uyarınca, bünyesinde 3 fakülte, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü ile Iğdır Üniversitesi resmi olarak kurulmuştur. Iğdır Ziraat Fakültesi, yoğun çabalar sonucu 2008 ÖSS kılavuzundaki yerini almış ve 30 öğrencisiyle 2008-2009 eğitim-öğretim yılında, faaliyetlerine başlamıştır.