Sırbistan

Sırbistan Hakkında

Sırbistan Macaristan, Hırvatistan, Romanya, Bosna-Hersek, Kosova ve Bulgaristan ile sınırları olan bir Orta Doğu ülkesidir. Başkenti Belgrad olduğunu. Doğal kaynakları kömür, petrol, doğal gaz ve birçok metal arasında; büyük sanayi tarım, gıda işleme, metal, tekstil, madencilik, otomobil ve mobilya dahil. Sırbistan'ın merkezi konumu Avrupa çapında mal taşımacılığı konusunda önemli bir avantaj sağlar ve ülke ekonomisinin önemli bir kısmını ihracat üzerinde duruluyor. Dil Sırp ve para birimi Sırp Dinarı olan, MSB kısaltılmış.

 

Iklim

Sırbistan'da iklim genel olarak ılımlı, ama arazi farklılıkları, su ve bitki örtüsü organları nedeniyle ülke çapında önemli ölçüde değişir. Yüksek kesimleri genellikle yağmurlu ve serindir. Belgrad'da sıcak sıcaklık Temmuz ya da Ağustos ortaya çıkar ve genellikle 28 derece C en fazla ulaşmakBelgrad'daki en düşük sıcaklık Ocak ayında meydana gelen ve yaklaşık -3 derece Şubat ve Mart kurak ay olmasına rağmen C. En ay, yağış 12 gün hakkında göreceksiniz vardır.

 

Kültür

Sırbistan doğu ve batı kültürlerinin karışımı bir çok modern, uluslararası bir kültüre sahiptir. Sırp dilinin çok Türk dili türetilmiştir ve en geleneksel Sırp yemekleri Asya spesiyaliteleri dayanmaktadır. Sırp Ortodoks manastırı, küçük boyutuna rağmen, Ortaçağ ve ülkeden nadir sanat ve kitap koleksiyonları korumak 13. yüzyıla kadar uzanan, fazla 2.100 kültürel anıtlar, 72 tarihi bileşikler, 167 arkeolojik ve 71 yerlerinden sahiptir.

 

Yaşam Maliyeti

Sırbistan'da Uluslararası öğrenciler genellikle kendi konut bulmak zorundadır, ancak, yaşam maliyeti oldukça düşüktür.Bir yatak odalı daireler başka hakkında 125 € aylık ekleyin ay ve yardımcı programlar ve internet başına yaklaşık € 150-200 için kiralanabilir. Öğrenciler onlar ek gelir ihtiyaç bulursanız öğrenci vizesi ile part-time çalışma için izin verilir.

 

Vize

Daha uzun 90 gün boyunca Sırbistan okuyan uluslararası öğrenciler bir geçici ikamet vizesi gerekir. Pasaport, başvuru formu ve fotoğraf ek olarak, aday öğrenciler Sırbistan'da planlanan çalışmaların kanıtı yanı sıra kendi kalmak için yeterli kaynağa sahip olduğunuzu kanıtlamanız gerekir. Uygulama öğrencinin kendi ülkesindeki Sırp elçilik veya konsolosluğuna teslim edilmelidir, ancak öğrenciler turist vizesi ile Sırbistan girip geldikten sonra geçici ikamet vizesi başvurusu için izin verilir. Geçici ikamet vizesi normal almak için yaklaşık 3 hafta sürer.

Sırbistan Hakkında

Sırbistan Macaristan, Hırvatistan, Romanya, Bosna-Hersek, Kosova ve Bulgaristan ile sınırları olan bir Orta Doğu ülkesidir. Başkenti Belgrad olduğunu. Doğal kaynakları kömür, petrol, doğal gaz ve birçok metal arasında; büyük sanayi tarım, gıda işleme, metal, tekstil, madencilik, otomobil ve mobilya dahil. Sırbistan'ın merkezi konumu Avrupa çapında mal taşımacılığı konusunda önemli bir avantaj sağlar ve ülke ekonomisinin önemli bir kısmını ihracat üzerinde duruluyor. Dil Sırp ve para birimi Sırp Dinarı olan, MSB kısaltılmış.

 

Iklim

Sırbistan'da iklim genel olarak ılımlı, ama arazi farklılıkları, su ve bitki örtüsü organları nedeniyle ülke çapında önemli ölçüde değişir. Yüksek kesimleri genellikle yağmurlu ve serindir. Belgrad'da sıcak sıcaklık Temmuz ya da Ağustos ortaya çıkar ve genellikle 28 derece C en fazla ulaşmakBelgrad'daki en düşük sıcaklık Ocak ayında meydana gelen ve yaklaşık -3 derece Şubat ve Mart kurak ay olmasına rağmen C. En ay, yağış 12 gün hakkında göreceksiniz vardır.

 

Kültür

Sırbistan doğu ve batı kültürlerinin karışımı bir çok modern, uluslararası bir kültüre sahiptir. Sırp dilinin çok Türk dili türetilmiştir ve en geleneksel Sırp yemekleri Asya spesiyaliteleri dayanmaktadır. Sırp Ortodoks manastırı, küçük boyutuna rağmen, Ortaçağ ve ülkeden nadir sanat ve kitap koleksiyonları korumak 13. yüzyıla kadar uzanan, fazla 2.100 kültürel anıtlar, 72 tarihi bileşikler, 167 arkeolojik ve 71 yerlerinden sahiptir.

 

Yaşam Maliyeti

Sırbistan'da Uluslararası öğrenciler genellikle kendi konut bulmak zorundadır, ancak, yaşam maliyeti oldukça düşüktür.Bir yatak odalı daireler başka hakkında 125 € aylık ekleyin ay ve yardımcı programlar ve internet başına yaklaşık € 150-200 için kiralanabilir. Öğrenciler onlar ek gelir ihtiyaç bulursanız öğrenci vizesi ile part-time çalışma için izin verilir.

 

Vize

Daha uzun 90 gün boyunca Sırbistan okuyan uluslararası öğrenciler bir geçici ikamet vizesi gerekir. Pasaport, başvuru formu ve fotoğraf ek olarak, aday öğrenciler Sırbistan'da planlanan çalışmaların kanıtı yanı sıra kendi kalmak için yeterli kaynağa sahip olduğunuzu kanıtlamanız gerekir. Uygulama öğrencinin kendi ülkesindeki Sırp elçilik veya konsolosluğuna teslim edilmelidir, ancak öğrenciler turist vizesi ile Sırbistan girip geldikten sonra geçici ikamet vizesi başvurusu için izin verilir. Geçici ikamet vizesi normal almak için yaklaşık 3 hafta sürer.