Sosyal Dışlamada Yüksek Lisans Programı
Turku, Finlandiya
SÜRE
2 Years
DILLER
Ingilizce
HIZ
Tam zamanlı
SON BAŞVURU TARIHI
22 Jan 2025
EN ERKEN BAŞLAMA TARIHI
Aug 2025
ÖĞRENIM ÜCRETLERI
EUR 10.000 / per year *
ÇALIŞMA FORMATI
Kampüste
* AB / AEA dışındaki ülkelerden öğrenciler için 10000 € / yıl
Tanıtım
Günümüzün hızla gelişen toplumlarında, yoksulluk, yasal haklardan yoksunluk, hem kültürel hem de sosyal izolasyondan muzdarip insan sayısının giderek artan küresel bir sorun olduğu ortaya çıkıyor. 'Sosyal dışlanma' olarak bilinen bu olgu, ekonomik dezavantaj ve yoksulluğun ötesine uzanan karmaşık bir durumdur. İnsanların siyasi, hukuki ve sosyal temsiliyetini kaybettiği, damgalanmaya veya ayrımcılığa yol açan çok yönlü bir süreçtir.
Bu küresel arka plana karşı, bu programdaki öğrenciler bir arada yaşamanın ilkelerini öğrenir ve sosyal dışlanmayı çok disiplinli ve küresel bir perspektiften analiz etmeye yönelik araçları keşfederler. Ayrıca daha iyi sosyal farkındalık ve katılımı teşvik eden stratejileri de değerlendirirler. Program aynı zamanda sosyal dışlanmaya yol açan koşulları, bunun toplum üzerindeki olumsuz etkilerini ve farklı kültürlerin ne ölçüde etkilendiğini de derinlemesine inceliyor.
Bu programa tam olarak katılan öğrenciler, Küresel Tarih, Teolojik Etik ve Din Felsefesi, Felsefe, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları, Din Çalışmaları gibi konulara odaklanan beşeri bilimlere dayalı daha geniş bir perspektiften sosyal ve kültürel durumlara eleştirel bir şekilde yansıtabileceklerdir. ve Azınlık Çalışmaları. Bu program süresince toplumdaki inanç sistemleri, eğilimler, değerler, ideolojiler, güç ve sosyal uygulamalara da özel olarak odaklanılacak ve öğrencilerin toplumsal sorunlara katkıda bulunan faktörleri ve bu eksikliklerin üstesinden gelmenin nasıl mümkün olabileceğini yakından incelemelerine olanak tanınacak. .
Programı başarıyla tamamlayan mezunlara, önceki çalışmalarına ve programın başlangıcında seçilen uzmanlık alanına bağlı olarak İlahiyat Yüksek Lisansı veya Sanat Yüksek Lisansı verilecek.
kabul
Müfredat
Advanced Studies in Social Exclusion
Introduction to Advanced Studies in Social Exclusion
- Sosyal Dışlanma: Temel Yaklaşımlar
- Sosyal Dışlanma Teorileri İleri Perspektifler
- Teori ve Pratik Arasında Teolojik Etik
Social Exclusion: A Multidisciplinary Perspective
- Tarihsel Perspektifte Sosyal Dışlanma
- Felsefi Bir Bakış Açısıyla Sosyal Dışlanma
- Sosyal Dışlanma, Din ve Yaşam Görüşleri: Ana Perspektifler
- Zulüm ve Direnişe İlişkin Teolojik Perspektifler
- Çeşitlilik, Eşitlik, Kapsayıcılık
- Etik ve Küresel Olarak Sürdürülebilir Liderlik
Social Exclusion Research and Work-Life
- Seminer I: Sosyal Dışlanma Çalışmaları için İngilizce Dil ve Akademik Beceriler
- Seminer II: Sosyal Dışlanma Çalışmaları Yöntemleri
- Irk, Irkçılık ve Irkçılık Karşıtlığı
- Sosyal Dışlanma ve İş-Yaşam
Sosyal Dışlanma Üzerine İleri Perspektifler (Teolojik Etik ve Din Felsefesi)
- Bağlamsal ve Azınlık Teolojileri
- Hikaye Anlatımı ve Anlatı Teolojisi
- Bugün İlahiyat Yapmak: Yöntemler, Edebiyat ve Seminer
Master's Thesis in Social Exclusion
- Master's Thesis in Social Exclusion
Kariyer fırsatları
Sosyal Dışlanma alanındaki Yüksek Lisans programı, özellikle araştırma, siyaset, eşit fırsatlar politikası ve insan hakları kurumları veya kuruluşları gibi alanlarda kariyer yapmak isteyenler için uygundur. Bu kurs, öğrencilere hem ulusal hem de uluslararası ortamlarda çalışmak için gereken becerileri kazandırdığından, mezunlar özel veya kamu sektöründe ve ayrıca sivil toplum örgütlerinde ve sivil toplumda çeşitli fırsatlarda istihdam bulabilirler. Ayrıca, bu program kapsamında geliştirilen beceriler sanat, yazarlık ve medya kariyerlerinde oldukça önemlidir.
Burslar ve fon sağlama
Yüksek lisans programlarımıza başvuran ve öğrenim ücreti ödeyen (AB/AEA dışı) adaylar, Finlandiya bursuna (Åbo Akademi Üniversitesi'nde eğitim almak için başvuruda bulunmakla bağlantılı olarak) başvurabilirler.
Finlandiya bursu/%100 Öğrenim Ücreti Bursu (feragat), 2 yıl süreyle verilir (ikinci yıl şartlı)
- Verilecek burs sayısı: 1/program
Åbo Akademi Üniversitesi tarafından verilen Finlandiya Bursları, ulusal Finlandiya Bursu programının bir parçasıdır. Bu burs, her programdaki en liyakatli başvuru sahibine verilecektir.
Finlandiya bursu iki yıllık öğrenim ücretinin %100'ünü kapsar, ikinci yıl koşulludur ve öğrencinin öğreniminin ilk yılında en az 55 AKTS kazanmış olmasını gerektirir.
Ayrıca, başvuru sahibine Turku/Vaasa'ya vardığında ve akademik yıl için mevcut olarak kaydolduğunda, öğrenciye Finlandiya'daki bir banka hesabına ödenecek olan 5000 € tutarında bir kereye mahsus yer değiştirme hibesi verilir.
Finlandiya bursu için değerlendirilmek üzere başvuru döneminde kabul başvurunuzun bir parçası olarak başvuruda bulunmanız gerekir. Başvuru sahipleri başvuru formunda motivasyon ve iletişim becerileri, akademik hedefler ve alana genel ilgiyi değerlendiren bir dizi soru bulacaktır. Başvuru sahibinin cevapları program ve burs komitesi tarafından değerlendirilecektir. Komite hangi başvuru sahiplerine Finlandiya bursu verileceğine karar verir. Verilen burs hakkındaki karar kabul mektubunda yer alacaktır.
Öğrenim ücretlerinden muaf tutulmanız durumunda Finlandiya burslarından yararlanma hakkınızın sona ereceğini lütfen unutmayın.
Öğrenim ücretinin %80'i oranında burs (muafiyet), öğrenim hakkının tamamı boyunca verilir
- Bu burs, %100 Öğrenim Ücreti Bursu almamış, öğrenim ücreti ödemekle yükümlü olan tüm kabul edilen adaylara verilir.