Department of Neuroscience, City University of Hong Kong , 1 Temmuz 2019'da kuruldu. Vizyonumuz, sinir sistemi üzerine çığır açan araştırmalar yapmak ve mezunları geleceğin heyecan verici ve çeşitli kariyer ortamına hazırlayan nörobilim eğitimi için olağanüstü bir eğitim platformu oluşturmaktır.
programlar
Nörobilim Bölümü, mezunlarını diğer seçeneklerin yanı sıra sağlık, temel araştırma, ilaç endüstrisi ve eğitim gibi genişleyen alanlarda olağanüstü kariyer fırsatları için donatan programlar sunmaktadır. Şu anda MPhil ve PhD araştırma derecesi programları sunulmaktadır. Sinirbilim alanında bir lisans derecesi müfredatı geliştirilme aşamasındadır.
Araştırma
Nörobilim Bölümü, çok çeşitli konu alanlarında çalışan yenilikçi bilim adamlarının yer aldığı olağanüstü bir sinirbilim araştırma ortamı sunar. Disiplinlerarası araştırma, City University'nin biyoloji, veterinerlik, mühendislik, kimya ve bilgisayar bilimi alanlarındaki temel güçlerinden yararlanır. City University'nin dinamik entelektüel ortamı, önemli nörobilim sorularının korkusuzca araştırılmasını teşvik eder ve toplum için fayda sağlayan çeviri fırsatları arar.
Nörobilim, temel bulguları tıbbi açıdan önemli yeniliklere dönüştürmek için olağanüstü bir fırsat dönemine giriyor. Örneğin inme, demans ve Parkinson hastalığı gibi yıkıcı hastalıkların patofizyolojisini anlamadaki son gelişmeler, sinirbilim araştırmalarının yeni tedaviler keşfetmesine kapı açıyor. Bu fırsatlar, gen anormalliklerinin neden olduğu birçok nörolojik durum hakkında bilimsel içgörü arayışını içerir.