Güzel Sanatlar Yüksek Lisansı (MFA)
Helsinki, Finlandiya
SÜRE
2 Years
DILLER
Ingilizce, Fince, İsveççe
HIZ
Tam zamanlı
SON BAŞVURU TARIHI
Son başvuru tarihini talep edin
EN ERKEN BAŞLAMA TARIHI
Jan 2025
ÖĞRENIM ÜCRETLERI
Öğrenim ücreti talep edin
ÇALIŞMA FORMATI
Kampüste
* AB üyesi olmayan ve AEA üyesi olmayan öğrenciler
Tanıtım
Kendi güçlü yanlarını ve ifade yöntemlerini öğrenen görsel sanatçılar yetiştiriyor ve onları sanatçıların çok yönlü roller ve profiller üstlendiği bir dünyaya hazırlıyoruz.
Neden burada okuyorsun?
Öğrencinin kişisel istekleri, seçim özgürlüğü ve bireysel rehberlik, güzel sanatlar alanındaki çalışmaların ayrılmaz bir parçasıdır. Öğretmenlerimiz, Finlandiya'dan ve yurtdışından seçkin görsel sanatçılar ve uzmanlardır. Akademi'nin aktif sergi faaliyetleri sayesinde size bir çalışma alanı ve sanatınızı halka açık sergilemek için mükemmel bir fırsat sağlanacaktır.
Çalışmalar hakkında
Bir görsel sanatçı olarak bağımsız çalışmanıza ve sanatçıların çok yönlü roller ve profiller benimseyebileceği çağdaş sanat ve toplum bağlamının bir parçası olarak kendi çalışmanızı anlamanıza olanak sağlayacak beceri ve bilgiler edineceksiniz.
Çalışmalar sanatsal etkinliklere ve teorik çalışmalara odaklanır. Güzel Sanatlar Akademisi, bağımsız sanata odaklanır ve öğrencilere ders seçerken ve müfredatlarını planlarken kişisel isteklerini takip etme esnekliği verir. Bireysel rehberlik ve bağımsız sanatsal çalışma, çalışmaların ayrılmaz bir parçasıdır, ancak grup eğitimi, atölye çalışmaları, saha gezileri ve farklı türden projeler de önemlidir ve akademi içindeki topluluk duygusunu arttırır.
Bir kişinin kendi sanatının sergilerde, kamusal alanda ve diğer çeşitli bağlamlarda halka açık sergilenmesi, çalışmaların önemli bir parçasıdır. Öğrenciler, Güzel Sanatlar Akademisi galerileri, Sergi Laboratuvarı ve Proje Odası'nda sergi etkinlikleri ve uygulamaları ile tanışarak çeşitli büyüklükteki sergi üretimlerinde yer alma yeteneklerini geliştirirler.
Güzel Sanatlar Yüksek Lisans Programının konu alanları Heykel, Resim, Baskıresim ile Zaman ve Mekan Sanatlarıdır. Zaman ve Uzay Sanatlarının konu alanı, hareketli görüntüler, fotoğrafçılık veya mekana ve duruma özel sanatta uzmanlaşmanıza olanak tanır. Lisans öğrencileri, üniversiteye kabul edildikten sonra ilk yıl çalışmaları sırasında konu alanlarını seçerler. Yüksek lisans öğrencileri, çalışmalara başvurduktan sonra konu alanlarını seçerler.
öğretmenler
Öğretim kadromuz, uluslararası sanat sektöründe çalışan çeşitli alanlardan seçkin sanatçılar ve uzmanlardan oluşmaktadır. Hem Finlandiya'dan hem de yurtdışından gelen misafir öğretim kadrosu, tematik çalıştaylara ve özel kurslara ev sahipliği yapar ve tez süpervizörü, sınav görevlisi ve uzman olarak görev yapar. Ayrıca akademik ilerlemenizi takip edecek bir özel ders öğretmeni olarak atanacaksınız.
Müfredat
Heykel
Heykelin konu alanı, sanatsal çalışmalarda üç boyutlu mekanın kullanımını araştırır. Öğretim hem uygulamalı çalışmaya hem de heykeltraşlık geleneklerine dayanmaktadır. Çalışmalar, çağdaş heykelde çeşitli yaklaşımların hakimiyetine, mevcut tekniklerin derinlemesine anlaşılmasına ve bunların öğrencinin kendi sanatsal pratiğinde kullanılmasına odaklanır.
Heykel alanındaki çalışmalar, kamusal alanda sanatın yanı sıra galeri ve müze mekanlarıyla ilgili sorulara da odaklanıyor. Çalışmaların ana vurgusu, öğrencinin tartışmalar, eleştiri oturumları ve seminer çalışmaları aracılığıyla denetlenen ve desteklenen bağımsız sanatsal çalışması üzerindedir. Bağımsız sanatsal çalışma, öğrencinin kendini ifade etmesini ve kavramsal düşünmesini teşvik edecek ve yaratıcı problem çözme becerilerini geliştirecektir.
Hem Finlandiya'da hem de yurtdışında sanatçılar tarafından düzenlenen tematik dersler, projeler ve atölye çalışmaları, Akademi'nin tüm öğrencilerinin heykelin malzemelerini, tekniklerini ve çalışma pratiklerini tanıdığı ortak heykel çalışmalarını destekler.
Tablo
Resmin konu alanı, resim alanında çeşitli bağlamlarda oluşan çok yönlü ifadeleri ve anlamları araştırır. Öğretim, öğrencilerin resmin ne olabileceği, ne anlama gelebileceği ve diğer ifade biçimleri ve alanlarıyla nasıl ilişki kurduğu ve etkileşime girdiği konusundaki görüşlerini genişletmeyi amaçlar. Başka bir deyişle, çağdaş resmi neyin oluşturduğuna dair tek bir fikir yoktur; zamana ve mekana, toplumsal yorumlara, farklı sanat dallarının teori ve kültürlerine göre sürekli değişiyor ve uyum sağlıyor.
Öğrencilerin bağımsız sanatsal çalışmalarına yer vermek ve kişisel ifade biçimlerini güçlendirmek, aynı zamanda sanat teorisi üzerine düşünmek için zaman ayırmak önceliklerdir.
Öğretimin yönleri, resmin dil(ler)ini analiz etmeyi, resmin önemliliğini ve genişletilmiş alanını gözden geçirmeyi ve resmin özelliklerini diğer ifade biçimleriyle karşılaştırmayı içerir. Ek olarak, farklı malzemelerin kullanımına ve bunların resim bağlamında ve resim dışındaki etkilerine odaklanan malzeme çalışmalarında oldukça uzmanlaşmış bir eğitim vardır.
baskıresim
Baskıresim konu alanı, öğrencilere baskıresim ve çeşitli ifade biçimleri, yöntemleri, malzemeleri ve teorik temelleri hakkında kapsamlı bilgi sağlar. Baskıresim öğrencileri, eğitimleri boyunca modern ekipman kullanırlar ve öğretim, baskıresim alanındaki gelişmelere ve toplumdaki değişimlere yakından dikkat eder.
Baskıresim öğrencileri, basılı sanatı sanatsal gelenek, yeniden yorumlama ve çağdaş sanatın bir parçası olarak alaka düzeyi içinde bağlamsallaştırmayı öğrenirler. Sanat yapma süreci, basılı sanatın doğasında var olan ikiliği hesaba katan hem bir duruş hem de bir düşünme biçimi olarak kavranır: Bir yanda, kopyalama ve baskı ile baskı süreci vardır; Öte yandan baskıresimde görsel anlatım çeşitli şekillerde gerçekleştirilebilir. Geleneksel olarak, bir matris tarafından üretilen işaretler kağıda basılmıştır, ancak modern baskıresimde sonuç tamamen farklı bir şey olabilir: mekansal bir asamblaj, bir film, üç boyutlu bir çalışma veya bir dergi (sınırlı tirajı olan bir yayın). . Baskıresim, bir mesajı iletme olasılığına dayanır; bu, sanatsal süreçte kullanılan ortamın bir matbaa veya dijital dosya olabileceği anlamına gelir.
Baskıresim alanındaki çalışmalar büyük ölçüde bağımsız sanatsal çalışmalardan oluşmaktadır. Öğrenci, öğretim kadrosu ve öğrenci topluluğu tarafından stüdyo ziyaretleri, seminerler ve metodolojik çalıştaylar şeklinde desteklenir. Ortak projeler de çalışmaların önemli bir parçasıdır. Konu alanı, çeşitli konularda yoğun kurslar sunar; bu kurslar, misafir sanatçıların konuk derslerini içerebilir veya tamamen misafir bir öğretmen tarafından denetlenebilir. Öğretimin amacı, öğrencinin kişisel vizyonunu desteklemek, böylece özgür ifadeleri materyallere ve medyaya hükmederek onları kişisel çözümler ve sanat yapma yolları aramaya teşvik etmektir.
Zaman ve mekan sanatları
Zaman ve mekan sanatlarının konu alanı, site ve duruma özel sanat, hareketli görüntüler ve fotoğrafçılıkta eğitim sağlar. Öğretim, sanatın kavramsal, resimsel, mekansal ve bedensel boyutları dahil olmak üzere sanatsal çalışmanın çeşitli yönlerine odaklanır.
Zaman ve mekan sanatlarında öğretim doğası gereği diyalojiktir ve seminerler, kurslar, konferanslar ve stüdyo ziyaretlerinden oluşur. Öğrenci, zaman ve mekan sanatları içinde tek bir alana odaklanabilir veya zaman ve mekan sanatları ve/veya diğer konu alanlarından farklı dersler seçerek kişiselleştirilmiş bir çalışma planı oluşturabilir. Çalışmaların amacı, öğrencinin algısal becerilerini ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek ve bağımsız sanatsal pratiklerini geliştirmelerini sağlamaktır. Öğrenciler, sanata kişisel bir yaklaşım aramaya ve farklı ifade biçimlerini denemeye teşvik edilir. Zaman ve mekan sanatları içinde çalışan sanatçılar, sanatlarında çeşitli araçları kullanırlar: örneğin kendi bedenlerini kullanabilirler veya eser bir performanstan oluşabilir. Hareketli görüntüler, fotoğraflar, ses sanatı ve dijital teknolojiler de zaman ve mekan sanatlarında sıklıkla kullanılmaktadır.
Öğretim, sanatın bir süreç veya olay olarak kavramsallaştırılmasına dayanır. Araştırma ve deneye odaklanan konu alanında verilen eğitim, öğrencilerin sanatsal uygulamalarını çağdaş sanat geleneği içinde bağlamlaştırmalarına yardımcı olur.
Güzel sanatlarda ortak çalışmalar
Ortak çalışmalar, ortak sanat çalışmaları, yazı, sanat tarihi, sanat kuramı ve sanat felsefesi, tematik kuramsal çalışmalar, sanat sergisi çalışmaları, çizim ve algı öğretimi ile 'Toplumda bir sanatçı olarak' çalışma modülündeki çalışmalardan oluşmaktadır. Ortak çalışmalar ayrıca, bağımsız sanatsal faaliyetlere giriş ve konu alanları çalışma modülündeki ilk çalışma yılının güz dönemindeki eğitimi de düzenler.
Öğretimin amacı, öğrenciye çağdaş sanatın çeşitli alanlarını ve çalışma yöntemlerini anlama araçları sağlamak ve bilgi, araştırma ve sanatla ilgili olguları eleştirel bir şekilde karşılaştırmaktır. Çağdaş sanat tarihine ve kuramına hakim olmak, yalnızca güncel sanat akımlarını değil, aynı zamanda çağdaş dünyayı geniş, bağımsız ve eleştirel bir şekilde inceleyebilmenin ön koşuludur.
Her ikisi de profesyonel sanatçılar için temel beceriler olan yazılı anlatıma ve sanat dünyasının işleyişini anlamaya özel önem verilecektir.
kabul
Burslar ve fon sağlama
Daha fazla bilgi için lütfen üniversitenin web sitesini ziyaret edin.